Itczak Perlman

14 videó
Egy izraeli hegedűművész, karmester és oktató mesterkurzusokon.Akiszületett:
1945 augusztus 31-én.
Ő tekinthető az egyik kiemelkedő hegedűs a 20. és a korai 21. században.
Szülei, Chaim és Shoshana Perlman volt bennszülöttek Lengyelországban és már önállóan kivándorolt ​​Palesztinába az 1930-as évek közepén, mielőtt találkoztak és házasodtak össze.Perlman elsőként érdekelte a hegedű, meghallgatása után a klasszikus zenével jelent meg a rádióban.Három évesen túl kicsi volt ,hogy tartsa a hegedüt és bejárjon a Conzervatoriumba.Ő inkább tanítatta magát, hogyan kell játszani az eszköz segítségével a játék hegedűn, amíg lett elég idős ahhoz, hogy tanulmányozza Rivka Goldgart at A Shulamit Konzervatóriumban és a Zeneakadémián Tel-Avivban , ahol ő adta első preambulumbekezdése 10 évesen.
1963-ban a Carnegie Hallban debütált, és 1964-ban megnyerte a Leventritt versenyt. Viszonylag korán kezdett turnézni, és zenefelvételeket készíteni. A 70-es években több tv-műsorban szerepelt, köztük a The Tonight Show-ban, és a Szezám utcában. Számos híres zenekarral működött együtt mint karmester, zenei vezető, vagy vendég: Chicago Symphony, Philadelphia Orchestra, Boston Symphony, National Symphony, Los Angeles Philharmonic, St. Paul Chamber Orchestra.

Szólókarrierje során számos híres zenésszel játszott együtt, mint Yo-Yo Ma, Jessye Norman, Isaac Stern, Yuri Temirkanov.

Koncertezett és zenefelvételt készített személyes jó barátjával, a szintén izraeli hegedűművésszel, Pinhász Zukermannal.

A komolyzenén kívül Perlman több műfajban is jeleskedett, jazz-albumot készített a híres jazz zongoristával Oscar Petersonnal, és előszeretettel játszik klezmer zenét is.

1993-ban a Schindler listája John Williams által szerzett filmzenéjének főcímdalát játszotta, ami megnyerte az "Oscar-díj a legjobb eredeti dalnak" díjat. 2005-ben Yo-Yo Ma-val közösen az Egy gésa emlékiratai (Memoirs of a Geisha) filmzenéjéért jelölték Academy Awards díjra.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 
Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

G B Viotti Concert No 22 for Violin III Agitato assai Itzhak Perlman



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Zene magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2013. április 5. Nézettség: 462

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal